Begravning – Ett hållbart val av blommor bidrar till en miljövänlig begravning. Hållbarhet är mycket viktigt. Nuförtiden gör människor alltmer miljömedvetna val för en begravning. Även på denna känslomässiga dag bör uppmärksamhet ägnas åt vår planets framtid. Det finns olika alternativ för att organisera en begravning på ett hållbart sätt, som att välja rätt blommor.

Miljövänlig begravning
Säsongsblommor för en hållbar begravning
Blommor är en viktig del av en begravning eller kremering. De symboliserar medkänsla och kärlek. Men alla blommor växer inte året runt i Nederländerna. Därför importeras många blommor, och detta medför två problem. För det första är det inte miljövänligt att importera blommor och grenar till begravningsbuketter eftersom många kilometer går med lastbil eller till och med flyg. Dessutom används mycket bekämpningsmedel i blomsterodling i vissa länder.

För en miljövänlig begravning är det därför lämpligt att välja lokalt odlade säsongsblommor och grenar.

Välj dina egna blommor
Sorgprocessen börjar efter en älskads död. Att organisera och förbereda begravningen är en viktig del i detta. Vissa människor, särskilt barn, tjänar på att själva göra något som går med den avlidne älskade på hans/hennes sista resa. Ett exempel på detta är en liten självplockad bukett. En självplockad bukett, från din egen trädgård eller en plockträdgård, är en vacker symbol för kärlek och bidrar till en miljövänlig begravning.